Asbjørn Pettersen

Det er med stor sorg at vi må meddele at Asbjørn Pettersen døde mandags kveld på St.Olavs Hospital 92 år gammel. Asbjørn var en ekte TGK`r som levde for klubben og klubbens medlemmer, og spesielt var han opptatt av TGK sine juniorer.

Asbjørn ble innmeldt i golfklubben 30 juni 1978, og var en ivrig golfspiller som spilte golf nesten daglig.Etter at han ble enkemann i 1992 så begynte han på frivillig basis som starter/Marshall, og på slutten av 90 tallet ble det bygget en egen startbod til han som er den samme som står der i dag. Han var kjent som ''Asbjørn i bua'' på folkemunne og har vært en bauta og institusjon for golfklubben og Midt-Norsk golf. Han ble utnevnt som Æresmedlem i Trondheim Golfklubb i 2008. Asbjørn ble på Golftinget i Tromsø i 2014 hedret av NGF med prisen for årets Ildsjel foran en fullsatt sal som hedret han med stående applaus. Deler av prisen var prispenger, og for Asbjørn var det helt naturlig å gi dette videre til klubbens  juniorer i sin helhet. Utdelingen gjorde han selv under juniorenes treningsleir i Alcaidesa våren 2015. Frivillighetsarbeid var ikke noe nytt for Asbjørn, han var veldig interessert i friidrett og hopp, og ryktene sier at han nesten drev idrettsklubben i Kirkenes nesten alene. Han har også en personlig rekord på 55 meter i hoppbakken.

Asbjørn Marius Johann Pettersen som var han fulle navn ble født og vokste opp i Alsvåg i Vesterålen som ligger i Øksnes kommune. I 1945 startet han sin militære karriere  i Bardufoss. Yrkesvalget  førte han blant annet til Kirkenes der han traff sin kone Alice som da arbeidet som sykepleier. De fikk 3 barn sammen, og i 1953 flyttet de til Bodø før Asbjørn til slutt ble stasjonert som etterretning og sikkerhets offiser på Gråkallen i Trondheim. Gjennom sitt lange yrkeskarriere i militæret fikk han en veldig stor interesse for de forskjellige flytypene det Norske flyvåpenet hadde. Asbjørn har flydd alle militære fly som Norge har hatt siden 1945, unntatt F16.

Intervju med Asbjørn i Adresseavisen etter utmerkelsen Årets Ildsjel kan lese HER

Asbjørn vil bli dypt savnet, og våre tanker går til nærmeste familie.